КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Акредитиран от

НОМИНАЦИИ НА ЕФА ЗА КЪСОМЕТРАЖЕН ФИЛМ / EFA SHORT FILM NOMINEES

Различни държави, 2011, -- мин
alt
alt alt alt alt alt alt alt alt alt alt alt alt alt alt alt

Оценете филма: ГласувайЕФА номинация в Драма
ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО
Италия, 2011, 20’
РЕЖИСЬОР: Тери Гилиъм

Оживена улица в Неапол с много магазини за сувенирни кукли.
Заможно американско семейство заедно с 10-годишния си син Джейк си проправя път през тълпата. Докато мъжът и жената спорят по коя улица да поемат, тълпата ги разделя от момчето. Вниманието на Джейк е приковано от различни дървени Пулчинели, фигури на светци, рождественски ясли, рога... Магия в най-разнообразни форми, която привлича момчето и то започва да докосва една по една Пулчинелите.

ЕФА номинация във Венеция
КРИЗА
Австрия, 2011, 17’
РЕЖИСЬОР: Йозеф Даберниг

Бившата творческа база на съветските кинодейци в Южен Кавказ е преустроена за нуждите на писателите. Само че това не е кой знае колко успешно начинание. В момента сред гостите на станцията е единствено Борис Мартов от Москва. Поетът се опитва да излезе от творческата криза, в която е изпаднал, сред овехтелия блясък на базата на привилегированите.

ЕФА номинация в Гент
БЕРИК
Дания, 2011, 16’
РЕЖИСЬОР: Даниел Йозеф Боргман

Късометражна драма за приятелството и разбирателството. В Семей, Казахстан, живее 33-годишният сляп и обезобразен вследствие на радиация Берик. Докато брат му е на работа, той прекарва дните си сам у дома. Един ден обаче 11-годишният Адил – най-неугледното дете в блока, не се появява на прага на Берик, защото търси футболната топка на най-големия кавгаджия в квартала.

ЕФА номинация във Валядолид
МАЛКИ ДЕЦА, ГОЛЕМИ ДУМИ
Швеция, 2011, 12’
РЕЖИСЬОР: Лиса Джеймс Ларсон

Ред е на Алекс да каже на 7-годишните си съученици какъв иска да стане, когато порасне. Започва неудобна дискусия за значението на непозната, но натоварена със значение дума. Учителката се опитва да я обясни, като разказва своята собствена история – историята на една жертва и един насилник.

ЕФА номинация в Корк
БАНКОВ ОБИР
Швеция, 2011, 12’
РЕЖИСЬОР: Рубен Йостлунд

Киноразказ за провален банков обир, заснет в реално време. Наблюдение върху реакциите на хората към неочакваното. Филмът е заснет в един-единствен кадър с над 96 лица, които действат в добре обмислена хореография и пресъздават действителна случка от 2006.

ЕФА номинация в Бристъл
ДЕРБИ
Румъния, 2011, 15’
РЕЖИСЬОР: Пол Негоеску

Приятелят на 15-годишната дъщеря на Мирча е поканен на семейна вечеря. Той идва по-рано и се затваря с момичето в нейната стая. Докато гледа телевизия, Мирча чува стоновете на дъщеря си, идващи от стаята ù. А когато вечерята започва, Мирча установява, че приятелят ù е фен на противников футболен отбор.

ЕФА номинация в Анже
ЙЕСИ
Германия, 2011, 31’
РЕЖИСЬОР: Марийозефин Шнайдер

11-годишната Йеси живее в приемно семейство, защото майка ù е в затвора. В търсене на своята идентичност тя се връща в селото, в което е израснала, където открива, че трябва да излезе извън рамките на миналото, за да открие коя е. 

ЕФА номинация в Ротердам
ВЪЛЦИТЕ
Италия-Холандия, 2011, 17’, документален
РЕЖИСЬОР: Алберто де Микеле

Вълците са група крадци на възраст от 40 до 70 години от Северна Италия. Те извършват обирите си само когато има гъста мъгла, която скрива всичко, дори тях самите. Те обират къщи, банки, бижутерийни магазини, камиони – всичко, от което могат да извлекат полза. Филмът е заснет с участието на самите Вълци и с бащата на режисьора.

ЕФА номинация в Берлин
НЕЖИВИТЕ
Швеция, 2011, 28’
РЕЖИСЬОР: Хуго Лиля

Трийсет години след бунта на зомбитата хората са започнали да ги опитомяват и използват за евтина работна ръка. Младата двойка Катрин и Марк се опитва да опази любовта си, докато в същото време всекидневно се занимава с мръсен лов на зомбита и кървави лоботомии.

ЕФА номинация в Тампере
ТИХАТА РЕКА
Германия-Румъния, 2011, 30’
РЕЖИСЬОР: Анка Мируна Лазареску

Румъния, 1986: Грегор и Вали искат да избягат. Макар да имат нужда един от друг, те изпитват взаимно недоверие. Една вечер Грегор намира доказателство за това, че не трябва да вярва на Вали. Сега му остава само надеждата.

ЕФА номинация в Краков
ПАПАРАЦИ
Полша, 2011, 33’, документален
РЕЖИСЬОР: Пьотр Бернаш

Поглед отвътре към една от най-презрените професии, Папараци е първият полски филм по темата. Режисьорът проследява някои от най-важните в медийно отношение инциденти в Полша през 2010 г. – преследването на Роман Полански и аварията в Смоленск от гледна точка на папараците. В същото време на преден план се разкрива и драматичната история на човек, който взима противоречиви решения всеки ден и заради тях плаща тежка емоционална, лична и морална цена.  

ЕФА номинация в Гримщад
ГОЛЯМОТО СЪСТЕЗАНИЕ
Испания, 2011, 7’
РЕЖИСЬОР: Коте Камачо

1914 г. На хиподрума за конни надбягвания Ласарте е извършено ужасяващо престъпление, но е неясно как точно се е случило. Едно е сигурно: най-добрите състезателни коне са регистрирани за участие, огромни суми са заложени за победа, а този, който пресече първи финиша, ще получи нечуваната награда от половин милион.  

ЕФА номинация във Вила до Конде
НЕДЕЛНИ ДНИ
Белгия, 2011, 16’
РЕЖИСЬОР: Валери Розие

В неделните дни хората се опитват да се справят с отминаващото време. Тогава те разполагат с много свободни часове, които трябва да бъдат запълнени на всяка цена. Тогава наблюдават как времето минава – ту весело, ту в скука.

ЕФА номинация в Сараево
НАВЪН
Израел, 2011, 35’
РЕЖИСЬОР: Рое Розен

Сексуален контакт, основан на отношенията доминация-подчинение, се превръща в акт на политически екзорцизъм, когато подчиняващата се страна отговаря на атаките на доминиращата с цитати от изказвания на израелския външен министър Авигдор Либерман. Филмът, който се фокусира върху темата за притежанието, е на границата с хоръра.

ЕФА номинация в Локарно
ЗАМРЪЗНАЛИ ИСТОРИИ
Полша, 2011, 26’
РЕЖИСЬОР: Гжегож Ярошук 

Най-некадърните служители в супермаркет трябва да открият своята цел в живота в следващите два дни.
 


Програма


Добави коментар в Facebook


НОВИНИ
Дом на киното@31.08.12, 14:08: Анастас Пунев журира във Венеция
СФФУ@31.08.12, 13:08: Анастас Пунев журира във Венеция
Дом на киното@31.08.12, 01:08: "Рок завинаги" с Том Круз и последна възможност за филмите на Кончаловски
Дом на киното@24.08.12, 01:08: Ретроспективата на Кончаловски и прожекциите от "Късо съединение" продължават
Дом на киното@22.08.12, 17:08: "Сибириада" в две части в Дома на киното
СФФУ@17.08.12, 11:08: Курс КУЛТУРА НА РЕЧТА в Дома на киното
СФФ@17.08.12, 11:08: Курс КУЛТУРА НА РЕЧТА в Дома на киното
Дом на киното@17.08.12, 09:08: "Късо съединение" и ретроспектива на Андрей Кончаловски
Дом на киното@17.08.12, 01:08: Курс КУЛТУРА НА РЕЧТА в Дома на киното
Дом на киното@15.08.12, 01:08: Андрей Кончаловски на 75 и с ретроспектива в Дома на киното

 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney