КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Акредитиран от

16-и международен филмов фестивал - 10 дни до началото

Десет дни ни делят от най-мащабното международно киносъбитие в България. За 16-та поредна година СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ (Sofia International Film Festival), акредитиран от Международната федерация на филмовите продуцентски организации (FIAPF) като състезателен фестивал, ще събере филми, гости, звезди, журналисти и почитатели на доброто кино в София.

СФФ се организира от Арт Фест под патронажа на Столичната община, в партньорство с Министерство на културата, Националния филмов център и Националния дворец на културата, с подкрепата на програмите МЕДИА и МЕДИА Mundus на Европейската комисия, ЮНЕСКО – Регионалното бюро за наука и култура в Европа, национални и чуждестранни културни институти и спонсори. Основен спонсор на 16-ото издание на фестивала е Jameson Irish Whiskey.

16-ият София Филм Фест ще се състои от 9 до 18 март 2011 в София, с предварителни прожекции от 2 до 8 март в Дома на киното и допълнителна програма от 19 до 29 март в София, Бургас, Пловдив и Варна. Фестивалните прожекции ще продължат до 5 април в Дома на киното.

Програмата съдържа 138 игрални, 39 документални и над 80 късометражни филма. Селектираните филми ще бъдат показани на нетърпеливата фестивална публика в традиционните рубрики Международен конкурс за първи и втори филм, Голямата петорка, Киното днес – големите майстори, Киното утре – големите надежди, Ново българско кино, Балкански конкурс, Документален конкурс, Награда Jameson за късометражен филм и други.

Световноизвестният турски режисьор Нури Билге Джейлан, носител на множество награди от престижни фестивали ще бъде специален гост на 16-ия София Филм Фест и ще получи Наградата на София на Столичната община за приноса си към киноизкуството. Той ще представи последния си филм Имало едно време в Анадола, спечелил Голямата награда на журито (Grand Prix) в Кан’11. Наградата на София ще бъде връчена на още трима режисьори: българина Георги Стоянов, създател на незабравимите киноистории  Случаят Пенлеве и Щурец в ухото (който ще бъде представен на специална прожекция в кино „Одеон“), автор на романа „Ваучър Калифорния-Гулаг“ и председател на СБФД, и босненеца Данис Танович, един от любимите творци на българската фестивална (и не само) публика, носител на Оскар за Ничия земя (който ще има и ретроспектива) и британеца Хю Хъдсън, чиито дебютен филм Огнените колесници е удостоен с 4 „Оскар”-а (ще го видите на специална Олимпийска гала след Церемонията по връчване наградите на СФФ).

Фестивалът стартира на 9 март с премиерата на игралния дебют Аве на българския режисьор Константин Божанов, отличен със Специалната награда на журито на МКФ Сараево 2011, след участие в Седмицата на критиката в Кан. Паралелното официално закриване в зала 1 на НДК и кино Люмиер на 18 март предлага на зрителите избор между отличения със „Златна мечка”, „Златен глобус” и „Оскар“ (за най-добър чуждоезичен филм) Раздяла на иранеца Асгар Фархади и документалния портрет Стоичков на Борислав Колев, който ще бъде почетен с присъствието на главния герой на филма – суперзвездата на българския футбол Христо Стоичков.

Специална програма от звездни заглавия ще радва зрителите в „Cinema City” – дигиталният екран на 16-ия София Филм Фест. Само там  зрителите ще имат шанс да видят „Златният лъв” от Венеция 2011 – Фауст на Александър Сокуров, най-новия филм на Жюли Делпи Космическа лаборатория (специална награда на журито от Сан Себастиан’11), екранизацията по Емили Бронте Брулени хълмове (реж. Андреа Арнолд) и 3D откровението на Вим Вендерс Пина, номиниран за „Оскар” за документален филм. Още 10 филма от фестивалната програма ще имат своите специални прожекции в Cinema City.

След 2011 г. отново два премиерни български филма, ще участват в Международния конкурс, където за десети път ще бъде присъдена Голямата награда за най-добър филм (първи или втори игрален филм на режисьори от целия свят).

В надпреварата ще се включат:

Аве – България, режисьор Константин Божанов
Бъдещето е завинаги (Future Lasts Forever) – Турция, режисьор Йозджан Алпер
Вълшебната долина (Magic Valley) – САЩ, режисьор Яфе Зин
Вяра, любов и уиски – България, режисьор Кристина Николова
Историите са живи, когато се помнят (Historias que so existem quando lembradas) – Бразилия-Франция-Аржентина, режисьор Жулия Мурат.
Куклата, Шишко и аз (Doll, the Fatso & Me) – Германия, режисьор Феликс Щинц
Поколение П (Generation P) – Русия, режисьор Виктор Гинзбург
Свещената крава (Father, Son and The Holly Cow) – Полша, режисьор Радек Венгжин
Свещеният летящ цирк (Holly Flying Circus) – Великобритания, реж. Оуен Харис
Сънят на Адалберт (Adalbert’s Dream) – Румъния, реж. Габриел Ахим
Фиш енд чипс (Fish’n’Chips) – Кипър, реж. Елиас Деметриу
Шанс (The Odds) – Канада, режисьор Саймън Дейвидсън


Международно жури ще определи основните награди на 16-ия София Филм Фест. Негов председател е британският режисьор Дейвид Макензи, а колеги в оценяването на 12-те филма от конкурсната програма и 12-те късометражни кандидати за Наградата Jameson ще му бъдат други трима режисьори - Драгомир Шолев (България), Олга Диховичная (Русия) и Ян Цвиткович (Словения), както и продуцентът Марк Баше (Франция).

Ще бъдат присъдени и традиционните за Фестивала награди: за най-добър филм, режисьор, специална награда на журито, на ФИПРЕССИ, на публиката, КОДАК за най-добър български игрален филм. Наградата за най-добър балкански филм за пръв път ще бъде отсъдена от специално тричленно жури в състав Джим Старк (САЩ, продуцент), Ана-Фелиция Скутелнику (Молдова, режисьор) и Петер Заврел (Австрия, експерт). Отделно жури ще определи и Наградата за най-добър документален филм: Елдора Трайкова (България, режисьор), Бен Хопкинс (Великобритания, режисьор) и Джей Уайсберг (САЩ, журналист, „Варайъти“). За първи път тази награда ще бъде осигурена от ЮНЕСКО.

За десети път ще бъде присъдена и наградата JAMESON за най-добър български късометражен филм - статуетка и премия от 6 000 Евро. Тази награда се връчва като съвместна инициатива на София Филм Фест и Jameson Irish Whiskey. Селекционната комисия  в състав: Камен Донев – актьор и режисьор, Геновева Димитрова – кинокритик, Крум Родригес – оператор, Мариан Вълев – актьор и Павел Веснаков – режисьор, носител на наградата JAMESON за 2011, определиха 12-те финалисти в конкурса. Кой от филмите ще получи наградата за 2012 – това ще определи международното жури.

В програмата „Фокус Румъния” София Филм Фест 2012 ще представи едни от най-важните имена и филми от румънската нова вълна -  десет години шеметен възход на киното, което удиви световните фестивали и върна зрителите към авторския филмов език. В партньорство с Transilvania International Film Festival в панорамата на СФФ са включени 10 румънски заглавия от началото на ХХI век: носителят на „Златна палма” 4 месеца, 3 седмици, 2 дни (реж. Кристиан Мунджиу), 12:08 източно от Букурещ на Корнелиу Порумбою, удостоеният с Голямата награда на журито на Берлинале Ако искам да свиря, аз свиря (реж. Флорин Шербан), Болни от любов на Тудор Джурджу, Вторник, след Коледа на Раду Мунтеан, Любовникът (реж. Каталин Митулеску), Мечта за Калифорния (реж. Кристиан Немеску), Най-щастливото момиче на света (реж. Раду Жуде), Смъртта на г-н  Лазареску (реж. Кристи Пую) и селектираният за конкурсната програма на СФФ 2012 Сънят на Адалберт (реж. Габриел Ахим). В София ще гостуват утвърдени творци от северната ни съседка като продуцента, режисьор и фестивален директор Тудор Джурджу, режисьорите Каталин Митулеску и Габриел Ахим, актрисата Ада Кондееску, продуцента Даниел Митулеску и други.

В програмата на 16-ото издание на София Филм Фест е включен и „Фокус Ирландия”, организиран с любезното съдействие на посолството на Ирлания у нас. Сред 6-те заглавия има познати на българските зрители като Веднъж и Закуска на Плутон и непоказвани у нас филми като Целувки (Kisses, със Стивън Риа), Паркинг (Parked), Чувство (Sensation) и Кеят (The Pier), чиято прожекция на 17 март – денят на св. Патрик, ще бъде Ирланската гала на фестивала.

В рамките на 16-ия София Филм Фест ще се проведе Международен форум на ЮНЕСКО на тема „Визия за Балканите – творчески поглед към бъдещето на Югоизточна Европа“. Специалното събитие ще бъде част от програмата на Sofia Meetings и ще се състои на 17 март в сградата на Централния военен клуб. Над 20 водещи експерти в областта на културата от региона ще пристигнат специално за участие във Форума. Организацията на обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО) подкрепя активно 16-ия София Филм Фест и ще връчи наградата в конкурса за най-добър документален филм.

Благодарение на традиционното дългогодишно сътрудничество между Британски съвет и София Филм Фест, българската публика ще има възможност да гледа над 15 кинозаглавия, разпределени в различните рубрики на фестивалната програма, чиято кулминация са Олимпийската гала – филма Огнените колесници, представен лично от режисьора  Хю Хъдсън, и специалната прожекция на Перфектно чувство, представен от режисьора Дейвид Макензи. Акцент в програмата на СФФ 2012 е и ретроспективата „Дикенс на кино”.

Сред специалните събития на София Филм Фест 2012 са Галата на звездите и Галата на толерантността. Звездната вечер (18 март) ще предложи прожекцията на филма А защо да не живеем заедно (стартирал като проект от София Мийтингс през 2008) на Стефан Роблен, за която са поканени Джералдин Чаплин, Пиер Ришар, режисьорът Роблен и продуцентът Кристоф Брюнше. Галата на толерантността (16 март), ще срещне зрителите с  номинирания за „Златна палма” в Кан’11 Хавър на култовия Аки Каурисмаки.

Като скъпи гости на фестивала през 2012 очакваме немската кинозвезда Тил Швайгер, който заедно със Санчо Финци и продуцента Томас Циклер ще представи блокбастъра Петел с вино – немската гала на фестивала; любимецът на няколко поколения български зрители Любиша Самарджич, който пристига у нас за регионалната премиера на Дъжд над Балканите; и ветеранът на италианското кино Джулиано Монталдо, чийто най-нов филм Индустриалецът е включен в рубриката „Киното днес – Големите майстори”.

Сред гостите на фестивала са още:

Немската актриса Катя Рийман – ще представи филма си Теория на относителността на любовта, в който изпълнява 5 роли.
Израелският режисьор Еран Колирин (Размяната) ще го видим в София четири години след представянето на култовия Посещението на оркестъра.
Директорът на училището по музика UCLA в Калифорния Тим Райс, който ще представи режисьорският си филм Да ти напълни душата за българските музиканти семейство Варимезови, заедно с българката Валентина Ганева, монтажист на филма, която живее в САЩ повече от 20 години.
Младата надежда на руското кино Ангелина Никонова пристига в София, за да представи игралния си дебют Портрет по здрач, в който участва членът на журито Олга Диховичная.
Александър Миндадзе, смятан за един от най-добрите съвременни руски сценаристи и режисьори ще представи на СФФ 2012 В събота – първият руски игрален филм, посветен на ядрената катастрофа в Чернобил.
През 2012 година отново гост на фестивала ще бъде уникалният Зигфрид, с най-новия си филм Детски истории.
След броени дни в София германецът Файт Хелмер ще представи  предизвикателната, нестандартна любовна история Байконур.
Американският режисьор и сценарист Майкъл Ди Джакомо ще гостува със съвременната градска приказка Някъде, довечера, с Джон Туртуро в главната роля...

Специален акцент в програмата на фестивала, най-новата рубрика в 16-ия София Филм Фест е „КИНО и ВИНО”, реализирана със съдействието на Домейн Бойар. Изненади и повече информация очаквайте след началото на фестивала.

И през 2012 година ще зарадваме верните киномани с рубриката „Голямата петорка”, която включва филми, спечелили най-важните награди на петте водещи кинофестивали в света – Кан, Берлин, Венеция, Торонто и Сънданс. Освен споменатият вече Имало едно време в Анадола, сред тях са най-новият филм на белгийските режисьори Жан-Пиер и Люк Дарден – Момчето с колелото (Голямата награда на журито в Кан, поделена с Имало едно време в Анадола), един от най-коментираните филми на 2011 – Торинският кон на иконата на авторското кино Бела Тар (Голямата награда на журито в Берлин’11), Фауст на големия руски кинематографист Александър Сокуров („Златен лъв“ от Венеция’11), италианският Твърда земя на Емануеле Криалезе (Специалната награда на журито – Венеция’11) и норвежкият филм Хепи, Хепи, пълнометражен дебют на Анне Севицки (Голямата награда на журито и Наградата за режисура от Сънданс’11).

Словенски акцент в програмата на 16-ия СФФ 2012 е филмът Шоково състояние – черна комедия за капитализма и променящите се обществени ценности в Източна Европа, чиято премиера ще се случи в присъствието на режисьора Андрей Кошак, актьорите Мартин Марион и Никола Койо и композитора на музиката Стефан Вълдобрев. Филмът е включен извън конкурса в балканската програма на фестивала. Сред заглавията, които ще се състезават за Наградата за най-добър балкански филм са българските филми Аве и Кецове, румънските Любовникът и Сънят на Адалберт, участниците в международния конкурс Бъдещето е завинаги и Фиш енд чипс и още 6 заглавия от Босна и Херцеговина, Гърция, Македония, Словения, Сърбия и Турция, на които ще обърнем внимание в отделна пресинформация.

В програмата „Киното днес – големите майстори” зрителите отново ще могат да видят последните филми на едни от утвърдените режисьори на съвременното кино. Сред 20-те заглавия са Ариранг на Ким Ки-дук; Тришна на Майкъл Уинтърботъм; Жената от № 5 на Павел Павликовски; Трябва да говорим за Кевин, на Лин Рамзи; новият филм на Файт Хелмер – Байконур, който ще бъде представен от режисьора, също както Детски истории на Зигфрид, представен от неговия автор и др.

В програмата „Киното утре – големите надежди” са включени филми на едни от най-горещите открития в световното кино през последната година, сред които Акациите на Пабло Джорджели (наградата „Златна камера” от Кан ’11), Бъдещето на Миранда Джулай (от конкурсната програма на Берлинале ’11), Размяната на Ернан Колирин (от конкурсната програма на Венеция ’11), Някъде довечера с Джон Туртуро. Единствената дама от международното жури - Олга Диховичная, ще има възможност да представи пред българската публика филма на Ангелина Никонова Портрет по здрач. Режисьорката също ще бъде в София.

Сред акцентите на 16-ия София Филм Фест са специалната премиера на филма Испания (реж. Аня Саломоновиц), гала прожекцията на Метрополис (реж. Фриц Ланг), в  съпровод на пианото на Маркус Хорн (в партньорство с Гьоте-институт, както и цялата немска програма на фестивала), южноафриканската гала с филма Сектор 9 (вход свободен!, в партньорство с посолството на Южна Африка) и българската премиера на Нощ в края на лятото (Австрия, реж. Бернард Камел), представен от актьорите София Кузева, Мартин Герасков и Криста Чернева.

Трима легендарни кинематографисти ще бъдат уважени с представителни панорами, включени в програмата на СФФ 2012. Това са италианският класик Еторе Скола (с подкрепата на Италианския институт), чешкият режисьор Милош Форман от годините „преди да излети” (в партньорство с Чешкия център) към звездна слава отвъд Атлантика и полският майстор Анджей Вайда (с подкрепата на Полския институт).

Българското игрално кино ще представи филмите, завършени след март 2011. Сред заглавията, освен двата филма от конкурсната програма – Аве и Вяра, любов и уиски, за първи път пред фестивалната публика ще бъде представен Миграцията на паламуда на режисьора Людмил Тодоров, с участието на Христо Мутафчиев, Стефан Вълдобрев и Велко Кънев. Голям е броят на българските документални премиери. Сред тях са Стоичков на Борислав Колев, Човека и Народа на Светослав Овчаров (за Тодор Живков), Момчето, което беше цар на Андрей Паунов (за Симеон Сакскобургготски, Българската гала на фестивала), Град на мечти на Светослав Драганов, Филмова орис на Никола Корабов, Вляво от пътя Лондон-Калкута на Михаил Мелтев, Случайни гости за случаен влак на Антоний Дончев и други. Татко снима мръсни филми (реж. Йордан Тодоров), посветен на българинът Стивън Апостолоф, известен холивудски режисьор на еротични филми от 60-те и 70-те години, ще ни представлява в Документалния конкурс. На премиерата на филма ще присъстват синът на режисьора Кристофър Апостолоф и актрисата Надежда Добрев. Предстои да научите още детайли по пълната българска програма.

За първа година в програмата на София Филм Фест е включено като специален акцент представяне на международния филмов фестивал „Милениум”, създаден през 2009 година от Любомир Георгиев и Златина Русева. Това е единственият световен кинофестивал, посветен на „Целите на хилядолетието”, независима инициатива, подкрепена от ООН и много международни и европейски организации. Успехът на първите три издания на фестивала се дължи на качеството на представените филми и на множеството дебати и семинари, които съпътстват събитието. Седем документални филма ще бъдат представени на фестивалната публика в София. Галата на Милуниум е прожекцията на Моят босоног приятел на 10 март в Дома на киното.

За първи път преди официалното откриване на София Филм Фест в Дома на киното ще има подгряваща филмова седмица. В нея са включени филми от програмата Ново българско кино; някои от заглавията във „Фокус Румъния”; специалната премиера на най-новия филм на Алексей Балабанов Огнярят; и Галата на Европейския парламент (на 8 март) в партньорство с Френския културен институт, когато Снеговете на Килиманджаро (реж. Робер Гедигиан), носител на наградата „LUX”, ще бъде представен от актрисата Ариан Аскариде, а прожекцията ще бъде следвана от дискусия със специално поканени професионалисти от различни области на българския културен живот.

Очаквайте допълнителни подробности за някои от рубриките в програмата, които са представени съвсем накратко тук, както и основна информация за участниците в документалния конкурс, за любопитната рубрика от 16-ия София Филм Фест „Най-лошите филми на света” и други любопитни детайли.

На 16-ия София Филм Фест се очакват над 250 чуждестранни гости. Част от тях ще дойдат специално за 9-то издание на програмата София Мийтингс, което по традиция ще събере европейския елит във филмовата индустрия. Проектите за първи, втори и трети игрални филми ще бъдат представени публично пред аудитория от ръководители на фондове, продуценти, дистрибутори, представители на институции, журналисти. Родните и регионалните филми ще бъдат прожектирани пред фестивални директори и селекционери. Два от акцентите на фестивала са стартирали като проекти на София Мийтингс – филмът Архетип на един от членовете на международното жури Ян Цвиткович, копродукция между Словения и Унгария, участва в Балканския конкурс на 16-ия София Филм Фест, а филма на Стефан Роблен А защо да не живеем заедно е Галата на звездите в програмата на СФФ 2012.

Традиционната подкрепа в образователните инициативи на София Мийтингс, осигурена от Британски съвет, съдейства за реализирането на четири уъркшопа, два от които представят потенциала на дигиталните технологии в света на киното.

Сред специалните събития, включени в програмата на София Филм Фест, са премиерните прожекции на Аве, Момчето, което беше цар и Татко снима мръсни филми – стартирали и представяни като проект на София Мийтингс. Повечето български игрални филми, акценти в програмата на 16-ия София Филм Фест, са представяни като проекти на София Мийтингс.

За пета поредна година Фондация Robert Bosch, подпомагаща късометражни, документални и анимационни копродукции между Германия и Югоизточна Европа, ще представи своята награда The Co-production Prize в рамките на София Мийтингс. За първи път в София Мийтингс ще се проведе тридневен Уъркшоп с екипи на млади кинотворци от Армения, Азърбайджан, Грузия, Румъния, Украйна, Молдова, България и експерти и продуценти от Германия. Целта на програмата е да въведе младите продуценти и режисьори в планирането и осъществаването на международни копродукции.

Основен спонсор на София Филм Фест е Джеймисън Айриш Уиски, със специалната подкрепа на Гранд хотел София (официален хотел на фестивала), в партньорство със София Ауто (официален автомобилен превозвач на фестивала), България Ер (официален превозвач на фестивала), FPI (хотел “Кристал палас” и хотел “Арена ди Сердика” – официални хотели на фестивала), Хотел “Сентрал парк”, Домейн Бойяр, Бест Уестърн Тракия Хотел, ЮНЕСКО, Фондация Робърт Бош, LVT Sofia – Laser Subtitling, Kodak Cinelabs България, Stars Travel, Британски съвет, Италиански културен институт, Посолство на САЩ, Гьоте-институт, Посолство на република Ирландия, Чешки културен център, Полски институт, Френски институт, Посолство на Финландия, Посолство на Австрия, Посолство на Швейцария, Посолство на република Турция.
Фестивала обличат „Gene Style” и Драго и Радо, за привлекателността на екипа се грижи Митко Дамов.

Добави коментар в FacebookКурс КУЛТУРА НА РЕЧТА в Дома на киното

На 1 октомври 2012 в Дома на киното стартира курсът, който ще продължи 11 седмици. Краен срок за записване: 21 септември 2012

CentEast Warsaw – Moscow

Представяне на проекти 'works-in-progress' от Източна Европа във Варшава и Москва

Наградата „Co-Production Prize” търси новите кандидати за спечелването й

Нашите партньори от Наградата „Co-Production Prize” на фондация Robert Bosch вече имат страница и във фейсбук

Проект от София Мийтингс печели в Сараево

Румънският "Everybody in Our Family" получи Сърцето на Сараево. Късометражният "Парафиновият принц" на Павел Г. Веснаков се сдоби с Почетен диплом на журито

Наградихме най-добрия филм в Клуж

През март Тихомир Рачев спечели Филмовото предизвикатество в рамките на 16-ия София Филм Фест в секцията видеоклип като режисьор на клипа на песента "Billy the Fish" на Leepra Deluxe заедно с оператора Павлин Даскалов. Наградата на Тихомир беше да участва като жури на секцията Румънски късометражни филми на фестивала в Клуж пред юни.

Два проекта на София Мийтингс с награди от Карлови Вари

"Последната линейка на София" е най-добрият документален филм, а "Смърт на човек на Балканите" получи отличието от секцията "Форум на независимите"

"Последната линейка на София" в документалния конкурс в Карлови Вари

Филмът на Илиян Метев e поредният успешен проект на София Мийтингс.

Докато журира в Москва, Явор Гърдев представи и проекта си "Контра"

В основния конкурс в Москва се състезава и дебютният игрален филм на Кирил Станков "Крапец"

Европа Синемас избраха Анастас Пунев от „СФФУ” за член на Младежкото жури във Венеция

Последен ден да гласувате за нашия пътуващ фестивал София Филм Фест на път

Ако гласувате за нас, ще можем да спечелим необходимото ни техническо оборудване, с което да достигнем до още градове и зрители.

Български успех в Кан

Представеният на София Мийтингс филм "Последната линейка на София" на Илиян Метев спечели наградата на Канал 4 от "Седмицата на критиката"

Младежкото жури във Венеция очаква киноманите от СФФУ

За поредна година Домът на киното е избран от Европа Синемас да участва в селекцията на Младежкото жури на един от най-авторитетните фестивали в света – Венецианския. Кандидатствайте за журито до 28 май!

“Три сестри и Андрей” подпомогна кариерата ми

Интервю със Себастиан Лаутнeр - германския продуцент на филма на Борис Десподов и Андрей Паунов „Три сестри и Андрей” и на новия им проект „Мексикански експрес”, който тази година спечели Оскар за визуални ефекти за филма „Изобретението на Хюго” на Мартин Скорсезе

Гласувайте за нашия пътуващ фестивал София Филм Фест на път

Ако гласувате за нас, ще можем да спечелим необходимото ни техническо оборудване, с което да достигнем до още градове и зрители.

"Последната линейка на София" на Илиян Метев в конкурса на Седмица на критиката в Кан!

Пълнометражният документален филм на Илиян Метев, представен преди месец на закрита прожекция на 9-ото издание на София Мийтингс, е сред 7-те селектирани конкурсни филма

Младежкото жури на фестивала избра своите фаворити

На 9 април в Дома на киното младите зрители наградиха Йордан Тодоров за филма му "Татко снима мръсни филми" и отличиха "Поколение П" и "Бъдещето е завинаги"

Chanson парти след прожекцията на "Едит Пиаф: Животът в розово"

Преди да разлеем виното и да угасим светлините (галерия)

В последния ден на София Филм Фест Future Shorts представя своите „Пролетни шорти”.

Мартичка Божилова: Телевизиите са основните ни партньори

Тази година на София Филм Фест 2012 Агитпроп има две премиери за България – на документалните филми "Момчето, което беше цар" на Андрей Паунов и "Татко снима мръсни филми" на Йордан Тодоров.

Елиас Деметриу: „Нямах амбицията да напусна страната си, но накрая тя ме напусна...”

Данис Танович – един семеен мъж, който не може да забрави войната

Може би е напълно логично да получиш награда за цялостен принос в световното киноизкуство след четвъртия си игрален филм, ако за дебюта си си спечелил „Оскар”. Но Наградата на София не означава, че искаме да спрете да снимате, г-н Танович!

"Миграцията на паламуда" в няколко столични кина и във Варна

Музикален финал с парти на Sofia Meetings

Ева Квартет, Мишо Йосифов секстет, Sentimental Swingers, Бен Крос и The Festival band = гарантирано настроение

Операция Кино стартира VOD

Ена Дозо от МФФ Сараево, Мира Сталева от София Филм Фест, Андрей Агудару от Romanian Film Promotion, Кристиан Хордила от МФФ в Клуж и Тилман Шийл от Reelpоrt, представиха проекта „Операция Кино” (ОК) на София Мийтингс

Еторе Скола с ретроспектива в програмата на 16-ия София Филм Фест

Можете да гледате 9 филма на италианската кинолегенда

За трети път София Филм Фест във Варна

В програмата сме събрали 13 прекрасни заглавия, които ще имате възможност да изгледате заедно със софийската публика на 16-ото издание на фестивала.

VODО – между пиратството и киноиндустрията

Джейми Кинг e сновател на VODO – онлайн медия за споделяне на свободно независимо киносъдържание, музика и книги между творци от цял свят и крайния потребител

Още седем фестивални дни в Cinema City

„Раздяла”, „Имало едно време в Анадола”, „Дъжд над Балканите”, „Хавър”, „Огнярят”, „Любовникът” и танцовият шедьовър на Вим Вендерс „Пина” продължават срещите си с публиката в дигиталното кино на София Филм Фест

Промяна на прожекция

На 25-и март от 14.00 часа в Дома на киното можете да гледате "Свещеният летящ цирк"

И победителите от „Sofia Short Challenge 4” са...

„Домейн Бойар” се включва с вкус и аромат във фестивалната селекция с Кино и Вино

С 5 гурме филмови изкушения ще ви върви "като по вино" в края на 16-ия София Филм Фест

Димитър Динев: Много по-интересно е да изживяваш различни животи чрез своите герои, отколкото да пишеш за себе си

Писателят Димитър Динев от години живее и работи в Австрия. Той беше специален гост на 16-ия София Филм Фест във връзка с филма "Испания", на който е съсценарист заедно с дебютантката в игралното кино - режисьорката Аня Саломоновиц. Предлагаме ви извадки от поредната фестивална пресконференция, която се превърна в непринуден разговор между Динев и водещата Антония Ковачева и послеслова на четири очи и две люлки пред фестивалния прес център Матти'Д.

„Метрополис“ на Фриц Ланг – специална гала на 16-ия София Филм Фест

Киноконцертът „Метрополис” обединява дигитално реставрираната версия на немия филм с пианото на Маркус Хорн

Щастливците, които получават акредитации за 17-ия СФФ

Екипът на наградата „Co-Production Prize” избра София за най-мащабния си уъркшоп за млади източноевропейски кинотворци

Kоординаторът на наградата „Co-Production Prize” Карин Шиле споделя какви са резултатите от уъркшопа

Стивън Симпсън: “Навсякъде се чувствам у дома”

Той не прави филми, защото е обсебен от индустрията или от мимолетната слава и успех. Той ги прави, защото има истории за разказване, а той е добър в това. Последният му игрален филм е „Rez Bomb”, разположен на Pine Ridge Indian Rez, а също и като последствие на игралния филм направи документален посветен на племето там. Политически и религиозни възгледи: да бъдеш човечен

Дейвид Макензи: „С всяко следващо идване забелязвам колко по-голям е станал СФФ”

Председателят на Международното жури Дейвид Макензи е един от режисьорите, чиято творческа кариера публиката на СФФ е имала възможност да следи с интерес от самото й начало. Новият му филм „Перфектно чувство” беше безспорно едно от събитията на 16-ото издание на фестивала, а за следващото или по-следващото издание на СФФ фестивалните организатори и самият Макензи планират цялостна ретроспектива на филмите му.

Творци търсиха разрешаването на общи проблеми на форума на ЮНЕСКО

Хю Хъдсън: „Спортът е чисто изкуство”

Четири месеца преди планираната историческа прожекция в рамките на летните Олимпийски игри в Лондон, британският режисьор Хю Хъдсън представи култовия си филм от 81-а „Огнените колесници” (носител на 4 „Оскара” за 82г.) на Олимпийската гала на 16-ия СФФ. На специална церемония в Зала 1 на НДК Хю Хъдсън получи Наградата на София, връчена му лично от олимпийската шампионка Мария Гроздева. Ето какво ни припомня режисьорът за същината на спорта – в едни години, в които все повече и повече сме склонни да се отдалечаваме от тази същина...

Хуан Торес: "Аз съм някой, който не може да спре да се движи."

Хуан Торес работи в "Latidofilms" (компания за филмово разпространение). Националност: колумбиец, възраст: 33

ПОБЕДИТЕЛИТЕ на 16-ия София Филм Фест

На церемония снощи бяха връчени наградите на 16-ото издание на Международния фестивал София Филм Фест

Иван Москов: „Избраният филм и клип ще бъдат показани на фестивалите в Kлуж и Сараево

За условията, наградите и предизвикателствата да правиш филмови състезания разговарямe с Иван Москов, организатор и идеолог на Sofia Short Challenge.

Форум на ЮНЕСКО: Новата градска среда и творчеството

Гледайте разговорите от втората кръгла маса във форума

Музикалният финал на международната фестивална програма

Kaufman Project, Зигфрид и Скилър на 18 март – Sofia Live Club

Мира Сталева: „Джейми Кинг ще представи платформата за онлайн дистрибуция VODO”

Мира Сталева учи теология, после психология, като по време на следването си се включва към екипа на София филм фест. След кратки странствания по света се завръща отново към София филм фест и се заема с гостите на фестивала. По настоящем е артистичен директор на „София Мийтингс”, където от 9 години насам професионалисти в областта на киноиндустрията намират пазар за филмите си в рамките на София Филм Фест.

Режисьорът на „Стоичков”, Борислав Колев: „Никога не казвай „Аз!”

Саймън Дейвидсън: „ През нощта се снима много трудно…”

Филмът „Шанс”, с който Саймън Дейвидсън участва в Международния конкурс на СФФ, е мрачна история за младежи, които се чувстват отегчени от ежедневието и си намират нелегални забавления. Понякога тези забавления водят до пристрастяване, понякога до задлъжняване, а понякога дори до смърт. Съзнателно избягвайки от чистото документиране на комарджийската субклутура във Ванкувър, режисьорът все пак стъпва на сериозни проучвания в тази област, която все още не е достатъчно добре изследвана в сравнение, примерно, с пънк-културата, хип-хоп културата или нарко-културата в Северна Америка.

Алексанър Миндадзе: Основното послани е във филма "В събота" е подмяната на ценностите

Роденият през 1949 г. в Москва Александър Миндадзе е смятан за един от най-добрите съвременни руски сценаристи и режисьори. От 1975 г. насам са заснети над 20 негови сценария. В продължение на няколко десетилетия Миндадзе работи с режисьора Вадим Абрашитов. Двамата печелят „Сребърна мечка” през 1995 г. за «Пиеса для пасажира». През 2007 г. дебютният му игрален филм като режисьор «Отрыв» има премиера във Венеция. Филмът печели две награди, включително приза на руската критика за най-добър дебют.

Проф. Божидар Манов: Едно от най-големите достойнства на националното ни кино е неговата изобразителна култура

Днес от 17.00 часа в зала Мати’Д ще бъде представена премиерата на книгата „Еволюция на екранното изображение”, второ и допълнено издание на кинокритикът и дългогодишен преподавател проф. Божидар Манов. Това бе повод да го потърсим за разговор, в който да разкаже за работата си върху книгата, както и да сподели своята визия за тенденциите в съвременното киноизображение.

Кристина Николова: Уискито само замества надеждата

Габриел Ахим: „Заснех филма си на VHS, защото исках да въздействам на емоционалната памет на зрителите”

Румънският режисьор Габриел Ахим е създал наистина забележителен филм, в който я има цялата епоха на късния соц – от тъпите и политическите вицове, през записването на футболни мачове на домашно видео, до абсурда на човешките отношения в една средно голяма фабрика. Филмът „Сънят на Адалберт”, който е част от Международния конкурс на СФФ, е едновременно социологическо изследване на близкото минало, черна комедия за безопасността на труда и сериозен размисъл за детайлите и механизмите в едно стигнало до абсурда на съществуването общество. А също така и експеримент – не само на техническо и не само на емоционално ниво. Защото според режисьора двете са неразривно свързани.

Йордан Тодоров:„Най-успелият българин в Холивуд, за когото никога не сме чували”

По този начин Йордан Тодоров, режисьорът на „Татко снима мръсни филми”, и неговият екип наричат Стивън С. Апостолоф – култова личност в американското Б-кино от 60-те и 70-те годни на ХХ век, българин, роден в Бургас през 1928г. и избягал по политически причини още в началото на комунизма. Филмът на Йордан Тодоров за Стивън Апостолоф е едно от откриващите заглавия за Документалния конкурс на фестивала. Като паралелна програма продуцентите от „Агитпроп” са подготвили и серия американски Б-класики, които да ни въведат в атмосферата на паралелното холивудско кино от 60-те и 70-те година на миналия век.

Любиша Самарджич: „Мисля, че с получи едновременно и красив, и значещ филм”

Един от най-обичаните кино творци на Балканите – и като актьор, и като режисьор – Любиша Самарджич за пореден път беше сред важните гости на СФФ. Поводът този път бе участието „Дъжд на Балканите” в секцията „Специални прожекции” на фестивала. Медийният интерес към неговата особа и към неговото творчество, разбира се, беше изключително голям. Ето какво разказа г-н Самарджич на нашите читатели в кратките 15 минути, в които имахме наистина огромното удоволствие да се срещнем с него.

София Филм Фест отново в Пловдив – за седма поредна година

Киномаратонът ще продължи до 25 март

Ованес Торосян: “Имах усещането, че всичко сякаш ми е ясно.”

След осемчасова репетиция в театъра Ованес Торосян ни разказа за работата си в един много истински филм, за актьорската професия и колко е важно да не бъдеш сериозен.

Анжела Недялкова: “Не разчитам на предварителни очаквания.”

Каква иска да стане като порасне Анжела Недялкова, която въпреки главната си роля, в най новия българския филм „Аве” иска да прави изкуство, а не звезден имидж.

Rumba Aficionado с концерт в Sofia Live Club довечера

Георги Тошев: „Емир Кустурица е тъжен човек напук на неговите филми”

На 10 март от 15.30 часа в Дома на киното, в рамките 16-ия София Филм Фест беше премиерата на документалния филм на Георги Тошев „Кустурица. Балкански хулиган“. Филмът е вдъхновен от автобиографичната книга „Смъртта е непотвърден слух“ (издателство „Колибри”) на режисьор Емир Кустурица. Във филма се разказват в допълнение много подробности за това какво се случва с Кустурица днес и сега, oтвъд успеха, парите, зависимостите и суетата. Непосредствено след прожекцията беше и премиерата на книгата. За подбудите да направи този филм разговаряме с неговия автор Георги Тошев.

Днес е откриването на "София филм фест на брега"

В Бургас тази година изданието е юбилейно - 10 по ред

Ваня Щерева е новият член на Международното жури

Тя ще се присъедини към режисьорите Дейвид Макензи, Драгомир Шолев, Ян Цвиткович и продуцента Марк Баше

Нури Билге Джейлан: “Гледам всякакъв тип кино, но като зрител обичам най-много филмите за деца”

За Нури Билге Джейлан човешкото лице е най-хубавият пейзаж на света, сподели го за десетте минути, в които траеше интервюто. И още за разходката из искърското дефиле, за сина си и дългите снимачни периоди в неговите филми.

Еран Колирин: „Моят филм е пропит от чувство на несигурност”

Новият филм на израелския режисьор Еран Колирин „Размяната” е филм за неразбирането, което произтича от вглеждането в дребните и ежедневни неща. Филм за нашата отчужденост от хората и от света около нас, но и от самите себе си. На представянето на филма в Дома на киното Еран се пошегува, провокиран от наш въпрос, че докато световно известният му шедьовър „Посещението на оркестъра” е по-кишонски тип филм, то „Размяната” е по-кафкиански. В крайна сметка обаче, двата филма съвсем не са толкова различни един от друг, колкото изглежда на пръв поглед…

Международното жури очаква смели и оригинални филми от конкурсната програма

Разговор на Андроника Мартонова с режисьорите Дейвид Макензи, Драгомир Шолев, Ян Цвиткович и продуцента Марк Баше

Предварителна продажба на билети за филмите във Военния клуб в офиса на СФФ

Наградата LUX на Европейския парламент на СФФ

Една от знаковите награди за съвременно тематично европейско кино, наградата LUX на Европейския парламент вече има своята история и на София Филм Фест. За тазгодишното представяне на LUX в рамките на фестивала, програмирано ден преди официалното откриване, разказва Виолета Симеонова Станичич, ръководител на Информационното бюро на Европейския парламент в България.

Младежкото жури на София Филм Фест вече "заседава" в киносалоните

Ян Цвиткович за „Архео”: „Исках да направя филм, а не филмирана история”

Новото българско игрално кино на 16-ия СФФ

„Аве” на Константин Божанов откри София Филм Фест и международния конкурс на фестивала и е вече на българския екран, а сред заглавията, които публиката ще види, са още „Вяра, любов и уиски” на Кристина Николова, „Кецове” на Иван Владимиров и Валери Йорданов, „Миграцията на паламуда” на Людмил Тодоров, „Операция „Шменти капели” на Иван Митов и Влади Карамфилов-Въргала, „Островът” на Камен Калев, „Цахес” на Анри Кулев, „Корави старчета” на Пламен Масларов и Ивайло Пенчев, “Love.net” на Илиян Джевелеков, „Чужденецът” на Ники Илиев, „Още нещо за любовта” на Магдалена Ралчева, „Корпус за бързо реагиране” на Станислав Дончев

ИЗВЪНРЕДНИ ПРОЖЕКЦИИ на "Перфектно чувство" и “Твърда земя”

Виктор Гинзбург: “Искам да променя света и затова правя филми"

"Детски истории" със субтитри на български и английски

Промяна на прожекцията на "Поколение П"

Началният час за днешната прожекция се измества за 22.00 ч

Международният конкурс на 16-ия София Филм Фест

„Аве“ на Константин Божанов и „Вяра, любов и уиски“ на Кристина Николова са сред претендентите за Голямата награда в Международния конкурс на 16-ия София Филм Фест

София Филм Фест по-мобилен от всякога

Ние сме с вас и с мобилния ви телефон

Какво се случва в парти зоната на 16-ия София Филм Фест

Заповядайте след изпълнения с филми и срещи с гости ден

Промяна в прожекцията на "Перфектно чувство"

Можете да гледате филма в 14.30 часа във Френския институт

Стефан Китанов: "Фестивалът е на 16, чувствам се тийнейджър!"

Директорът и основател на София филм фест има амбициозна цел - за 20-годишнината на фестивала български филм да спечели "Оскар"

Йорданка Фандъкова, кмет на София: “София филм фест извоюва авторитет!”

Интервю с кмета на София, Йорданка Фандъкова

Букет ирландски филми в програмата на 16-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Едни от най-коментираните ирландски филми ще се срещнат с българските зрители на СФФ 2012

Европейският парламент представя наградата LUX 2011 на 16-ия София Филм Фест

Панорамата включва два от трите филма-финалисти за наградата за 2011 година

Международният форум на UNESCO „Визия за Балканите – творчески поглед към бъдещето на Югоизточна Европа” в рамките на 16-ия София Филм Фест

Специалното събитие ще бъде част от програмата на София Мийтингс и ще се състои на 17 март в Централния военен клуб

Константин Божанов: „Не е необходимо да вземеш кораб, за да отидеш до несъществуващо село на Дунава”

Тази вечер от 19.30 часа се открива 16-то издание на София филм фест с българския филм „Аве” на Константин Божанов

Фестивал „Милениум” – специален акцент в програмата на 16-ия София Филм Фест

За първи път в рамките на София Филм Фест ще бъде показана избрана програма от документални филми от Международния филмов фестивал „Милениум” - Брюксел

„Миграцията на паламуда” с фестивална премиера на 16-ия СФФ

Вземете автограф от режисьора Людмил Тодоров и екипа на филма на 12 март, 20.30, кино Люмиер

Предстоящи пресконференции в рамките на 16 Международен София Филм Фест

На 7 март, с начален час 11,00 в зала Matti'D ще бъдат представени ФЕСТИВАЛ "МИЛЕНИУМ" и програма "МИЛЕНИУМ" в рамките на 16-ия София Филм Фест

Димитър Динев – специален гост на 16-ия София Филм Фест

Писателят пристига в България за премиерата на филма „Испания”, на който е съсценарист

10 гала прожекции на 16-ия София Филм Фест

Представянето на филма „Снеговете на Килиманджаро”, носител на Наградата Lux за 2011 година на 8 март в Дома на киното, е Галата на Европейския парламент в програмата на 16-ия София Филм Фест

Два български филма – „Аве” и „Кецове” ще мерят сили с конкуренцията в Балканския конкурс на София Филм Фест

За първи път жури ще оценява филмите от Балканския конкурс на СФФ. За първи път жури ще оценява филмите от Балканския конкурс на СФФ. Американският продуцент Джим Старк, молдовската режисьорка Ана-Фелиция Скутелнику и австрийският експерт Петер Заврел ще избират победителя от полуострова

Награда на София на Столична община

Четирима режисьори, от които двама носители на Оскар, ще получат наградата на София на Столичната община. Нури Билге Джелайн, Георги Стоянов, Данис Танович и Хю Хъдсън ще приемат лично престижната награда в Зала 1 на НДК за приноса си в киноизкуството

Sofia Short Challenge 4 в рамките на София Филм Фест

В това издание екипите ще имат възможност да работят както по обявената тема, така и по музикален видео клип.

"Огнярят" на Алексей Балабанов стартира предварителната програма на СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ на 2 март в Дома на киното

Билетите за всички прожекции на Фестивала очакват киноманите в касите на кината и online от 27 февруари, понеделник

„Великолепната седморка” на 16-ия София Филм Фест

Катя Рийман, Еран Колирин, Ангелина Никонова, Александър Миндадзе, Зигфрид, Файт Хелмер и Майкъл ди Джакомо ще бъдат сред специалните гости на СФФ 2012

Режисьорът Георги Стоянов ще получи Наградата на София на 16-я София Филм Фест

Филмът му "Щурец в ухото" ще бъде представен на 16-я София Филм Фест на специална прожекция на 13 март в кино "Одеон".

Легендата Джулиано Монталдо ще представи новия си филм на София Филм Фест 2012

Ветеранът на италианското кино и приятел на Фелини, Антониони и Висконти, ще гостува за втори път на София Филм Фест.

Фестивален експрес Берлинале – София Филм Фест

Три филма пристигат за 16-ия София Филм Фест непосредствено след участие на Берлинале’12. Това са "Парад" (реж. Сърджан Драгоевич), "Испания" (реж. Аня Соломоновиц) и "Анонимен" (реж. Роланд Емерих)

Cinema City, София: дигиталният екран на 16-ия София Филм Фест

Специална програма от звездни заглавия ще радва зрителите в мола на Стамболийски. Билетите за прожекциите са в продажба от днес, 23-ти февруари

Международното жури на 16-ия София Филм Фест

Британският режисьор Дейвид Макензи - президент на журито

12 филма съставят финалната селекция в конкурса за късометражно кино Jameson Short Film Award

Селекционната комисия определи финалистите, които ще се борят за голямата награда от 6000 евро

Словенски акцент в програмата на СФФ 2012, с музиката на Стефан Вълдобрев

Режисьорът Андрей Кошак, актьорите Мартин Марион и Никола Койо пристигат за премиерата на „Шоково състояние”

Немска кинозвезда ще гостува на 16-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Тил Швайгер, Санчо Финци и Томас Зиклер ще представят у нас блокбастъра с над 4 милиона зрители „Петел с вино”

Троен залп на финала на международната програма на 16-ия София Филм Фест

Отличеният със „Златна мечка” в Берлин 2011, Златен глобус” за най-добър чуждоезичен филм и две номинации за Оскар „Раздяла” на Асгар Фархади, номинираният за „Златна палма” в Кан 2011 „Хавър” на Аки Каурисмаки и документалният портрет „Стоичков” на Борислав Колев ще закрият международната програма на фестивала на 18 март

Гала на звездите на СФФ 2012

Джералдин Чаплин, Пиер Ришар и Даниел Брюл получиха покана за Галата на звездите на 16-ия София Филм Фест Те, заедно с Джейн Фонда, Клод Риш и Ги Бедо блестят в комедията на Стефан Роблен „А защо да не живеем заедно“, стартирала като проект от София Мийтингс през 2008

Данис Танович с Наградата на София

Босненският режисьор ще гостува на 16-ия Международен София Филм Фест и ще бъде отличен за приноса си към киноизкуството

Международният фестивален хит "Аве" открива 16-ия София Филм Фест

Дебютът на Константин Божанов дава начало на киномаратона на 9 март в Зала 1 на НДК

Хю Хъдсън – специален гост на СФФ 2012, селекцията за Международния конкурс и още акценти от програмата

СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ, без съмнение най-мащабното международно филмово събитие в България, ще има удоволствието да събере своите зрители за 16-и път през месец март. Един от значимите кинофоруми в Югоизточна Европа, включен в класацията на 50-те топ фестивала (според сп. „Варайъти”), се превърна в традиционно и очаквано с нетърпение филмово изживяване, което следи актуалните тенденции в световното и българското кино и неизменно се стреми да запознае публиката с нашумели имена от многоликия свят на филмовото изкуство.

Фокус РУМЪНИЯ в рамките на 16-ия София Филм Фест

София Филм Фест 2012 ще представи едни от най-важните имена и филми от румънската нова вълна. Фокус Румъния е посветен на десетте години шеметен възход на киното, което удиви световните фестивали и върна зрителите към авторския филмов език.

Българският филм, участвал в София Мийтингс, спечели награда на "Сламданс"

"Вяра, любов и уиски" на Кристина Николова си тръгна с наградата "Kodak Vision Award" за операторското майсторство на Александър Станишев.

„Голямата петорка” на 16-ия Международен София Филм Фест

„Голямата петорка” обединява творби, спечелили основни награди на най-значимите пет кинофестивала - Кан, Берлин, Венеция, Сънданс и Торонто

Борис Ковач и Давид Йенгибарян свирят утре в София

Познатитe ни от Danube Music Festival 2007 музиканти ще превземат сцената на Sofia Live Club

Горещият балканец Любиша Самарджич – специален гост на 16-ия София Филм Фест

Известният сръбски актьор и режисьор, любимец на няколко поколения зрители, пристига за регионалната премиера на "Мирис на дъжд на Балканите"

„Пина” с номинация за „Оскар”

Най-новият филмов шедьовър на Вим Вендерс, разпространяван в България от „Арт Фест”, ще се състезава с още 4 заглавия за престижната статуетка

Приключи гласуването за фотоконкурса "Животът е цирк"

В 16:00 часа приключи гласуването за фотоконкурса ни, а резултатите от него ще бъдат обявени след по-малко от два часа в Дома на киното

Нури Билге Джейлан - специален гост на 16-ия Международен София Филм Фест

Турският режисьор ще получи Наградата на София и ще представи лично шедьовъра си "Имало едно време в Анадола".

И победителят от конкурса „Животът е цирк” е...

Станимир Димов със своята фотография „Присмял се посраният на калния” с рейтинг 8,31.

Още седмица да ни изпратите филмите си за конкурса Jameson Short Film Award

Крайният срок наближава - 23 януари 2012

Последни дни за гласуване за фотоконкурса „Животът е цирк”

На 23 януари преди прожекцията на "Цирк Колумбия" в рамките на София Филм Фест за учащи, ще обявим победителя от фотоконкурса.

НОВИНИ
Дом на киното@31.08.12, 14:08: Анастас Пунев журира във Венеция
СФФУ@31.08.12, 13:08: Анастас Пунев журира във Венеция
Дом на киното@31.08.12, 01:08: "Рок завинаги" с Том Круз и последна възможност за филмите на Кончаловски
Дом на киното@24.08.12, 01:08: Ретроспективата на Кончаловски и прожекциите от "Късо съединение" продължават
Дом на киното@22.08.12, 17:08: "Сибириада" в две части в Дома на киното
СФФУ@17.08.12, 11:08: Курс КУЛТУРА НА РЕЧТА в Дома на киното
СФФ@17.08.12, 11:08: Курс КУЛТУРА НА РЕЧТА в Дома на киното
Дом на киното@17.08.12, 09:08: "Късо съединение" и ретроспектива на Андрей Кончаловски
Дом на киното@17.08.12, 01:08: Курс КУЛТУРА НА РЕЧТА в Дома на киното
Дом на киното@15.08.12, 01:08: Андрей Кончаловски на 75 и с ретроспектива в Дома на киното

 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney